Hozzávalók:
kb. 25 dkg eper
8 dkg madársaláta
1 kisebb lila hagyma
2 érett avokádó
kb. 6 dkg fenyőmag
az öntethez:
kb. 25 dkg eper
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál méz
1 evőkanál szemes mák
2 evőkanál sűrű balzsamecet
1 csipet só
Az epret megtisztítjuk, hosszában negyedeljük. A megtisztított avokádó húsát falatnyi darabokra vágjuk,
a fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk. A megpucolt lila hagymát először félbe, majd vékonyra szeljük.
Az előkészített hozzávalókat összeforgatjuk a madársalátával.
Az öntethez megtisztítjuk az epret, daraboljuk, majd a többi alapanyaggal együtt késes aprítóval pürésítjük.
A salátát tányérokra adagoljuk, az öntettel gazdagon meglocsolva fogyasztjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése