Hozzávalók 24 cm-es piteformához:
25 dkg mandulaliszt
6 dl jégbe hűtött kókusztejszín
2 evőkanál vaníliakivonat
2 kávéskanál 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
kb. 50 dkg eper
80 ml kókusztejszínt megmelegítünk, elkeverjük benne az édesítőszer és a vanília felét. A mandulaliszthez öntjük, fakanállal
gyorsan összedolgozzuk, a formába halmozzuk, majd vizezett kanállal szép egyenletesre simítjuk. Előmelegített,
180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt aranyszínűre sütjük, hagyjuk kihűlni.
A maradék kókusztejszínt a megmaradt édesítővel és vaníliával lágy krémmé verjük, a tésztára öntjük, elegyengetjük,
és néhány órára hűtőbe tesszük.
A megtisztított gyümölcsöt kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk, és körkörösen, kívülről befelé haladva kirakjuk a pite tetejét.
Szeletekre vágva kínáljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése