Hozzávalók 26 cm-es kapcsos tortaformához:
3 friss tojás
10 dkg porcukor
3 evőkanál amaretto
25 dkg túró
25 dkg mascarpone
1/2 dl víz
4 zselatinlap
kb. 30 dkg babapiskóta
4 dl enyhén édesített, hideg kávé
6 dkg étcsokoládé
A tojássárgáját és a porcukrot kézi mixerrel krémesre, habosra keverjük. Hozzádolgozunk 1 evőkanál likőrt, a túrót és a mascarponét. A vizet felforrósítjuk, feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott zselatint. Hőkiegyenlítéses módszerrel a krémbe vegyítjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
A maradék likőrt a kávéhoz öntjük, a csokoládét nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A tortaformát körkörösen kirakjuk a likőrös kávéba mártott babapiskótával. Rászórjuk a csokoládé 1/3-át, majd rászedjük és szépen elegyengetjük a krém felét. Ismét kávéba mártott babapiskóta, csokoládé és krém következik, végül a tetejét meghintjük a megmaradt csokoládéval. Néhány órára vagy akár 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd a szélét késsel óvatosan körbelazítva eltávolítjuk a tortakarikát. A tortát szeletekre vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése