Balzsamecetes csereszenyeragus pohárdesszert



Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg cseresznye + néhány szem a díszítéshez
2 csipet vaníliaőrlemény
8 g 1:4 négyszeres erősségű édesítőszer
1 kávéskanál balzsamecet
8,5 dkg cukormentes zabkeksz
4,5 dkg cukormentes tejcsokoládé
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín


A cseresznyét megtisztítjuk, kimagvaljuk, durvára darabolva lábasba tesszük. Hozzáadunk 1 csipet vaníliaőrleményt, 5 g édesítőszert, és 6-8 percig főzzük. A főzési idő vége felé hozzöntjük a balzsamecetet is. Hagyjuk kihúlni.
Közben a kekszet és a csokoládét késes aprítóval ledaráljuk.
A mascarponét, a tejszínt, a maradék édesítőszert és vaníliát kézi mixerrel krémes állagúra verjük.
A cseresznyeragut elosztjuk a poharakban, rászórjuk a csokoládés kekszmorzsát, végül az egészet befedjük a csillagcsöves habzsákból adagolt krémmel. Néhány órára vagy 1 éjszakára hűtőbe tesszük, száras cseresznyével díszítve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése