Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
a bundázáshoz:
barnarizs-liszt
4 dl kókusztejszín
só
2 dkg útifűmaghéj
15 dkg gluténmentes zabpehely
8 dkg kókuszreszelék
frissen őrölt tarka bors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
fokhagyma-granulátum
a sütéshez:
kevés kókuszolaj
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és enyhén
sós vízben roppanósan puhára pároljuk. Leszűrjük,
hagyjuk lecsepegni.
A kókusztejszínt ízesítjük sóval, elkeverjük az űtifűmaghéjjal. A zabpelyhet késes aprítóval durvára daráljuk,
összeforgatjuk a kókuszreszelékkel, fűszerezzük sóval,
borssal, pirospaprikával, köménnyel és fokhagymával.
A karfiolt először barnarizs-lisztbe, majd a kókusztejszínbe, végül a fűszeres zabpehelybe forgatjuk, és sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben ropogós pirosra sütjük,
tetszőleges körettel tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése