Kókuszbundás rántott karfiol



Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
a bundázáshoz:
barnarizs-liszt
4 dl kókusztejszín
2 dkg útifűmaghéj
15 dkg gluténmentes zabpehely
8 dkg kókuszreszelék
frissen őrölt tarka bors
őrölt pirospaprika
őrölt kömény
fokhagyma-granulátum
a sütéshez:
kevés kókuszolaj


A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és enyhén sós vízben roppanósan puhára pároljuk. Leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A kókusztejszínt ízesítjük sóval, elkeverjük az űtifűmaghéjjal. A zabpelyhet késes aprítóval durvára daráljuk, összeforgatjuk a kókuszreszelékkel, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel és fokhagymával.
A karfiolt először barnarizs-lisztbe, majd a kókusztejszínbe, végül a fűszeres zabpehelybe forgatjuk, és sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe sorakoztatjuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben ropogós pirosra sütjük, tetszőleges körettel tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése