Mandulás-parmezános perec



Hozzávalók kb. 28 db-hoz:
20 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg darált mandula
10 dkg reszelt parmezán sajt
1 teáskanál só
1 késhegynyi őrölt fűszerpaprika
1 tojássárgája
kb. 1 evőkanál tejföl



A lisztet tálas mixer edényébe szitáljuk, hozáadjuk a mandulát, és nagy lyukú reszelőn belereszeljük a vajat. A dagasztókarral morzsásra dolgoztatjuk. Gyúródeszkára öntjük, és a sajttal, a sóval, a fűszerpaprikával, a tojássárgájával és a tejföllel egynemű tésztává gyúrjuk. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, perec alakú kiszúróval szaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk és -szaggatjuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 18 perc alatt aranyszínűre sütjük. A viszonylag keményebb tésztából intenzíven parmezánízű, ropogós, kekszszerű perecek lesznek.

Tipp: a kiszúrt perecek közepéből leeső 3 kis tésztadarabot is megsüthetjük, ezeket apró falatkaként, külön tálkában kínálhatjuk.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.