⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
1 0 t o j á s s á r g á j a
1 v a n í l i a r ú d k i k a p a r t m a g j a i
1 0 0 g n y í r f a c u k o r
1 5 0 g l i s z t
5 0 0 m l v í z
1 l k ó k u s z t e j s z í n
1 0 0 g é t c s o k o l á d é
1 0 0 g t e j c s o k o l á d é
1 0 0 g f e h é r c s o k o l á d é
a díszítéshez:
m i n i p i l l e c u k o r
r e s z e l t c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojássárgáját kézi habverővel elvegyítjük a vaníliával, a nyírfacukorral, a liszttel, a vízzel és a kókusztejszínnel – a folyadékot fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy csomómentes legyen. Kis lángon, folyamatosan kevergetve felforraljuk, a tűzről levéve 3 részre osztjuk. Az egyikbe az apróra tördelt ét-, a másikba a tej-, a harmadikba a fehér csokoládét forgatjuk oldódásig. Tetszőleges sorrendben poharakba rétegezzük, 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor mini pillecukorral és reszelt csokoládéval díszítjük.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. decemberi számában.