⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1 2 0 g p i s k ó t a t a l l é r
1 5 0 – 2 0 0 g n a r a n c s l e k v á r
1 5 0 m l n a r a n c s l é
2 – 3 e v ő k a n á l n a r a n c s l i k ő r
a narancszseléhez:
1 p ú p o z o t t e v ő k a n á l z s e l a t i n p o r
6 0 m l v í z
5 0 g c u k o r
3 0 0 m l n a r a n c s l é
a vaníliakrémhez:
4 t o j á s s á r g á j a
3 e v ő k a n á l c u k o r
2 e v ő k a n á l é t k e z é s i k e m é n y í t ő
1 5 0 m l t e j
5 0 m l t e j s z í n
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 ( b i o ) n a r a n c s r e s z e l t h é j a
a díszítéshez:
2 0 0 m l t e j s z í n
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A likőrt elvegyítjük a narancslével. A piskótát összeforgatjuk a lekvárral és a likőrös narancslével, majd félretesszük. A zselatint elkeverjük a vízzel, és oldódásig melegítjük. Hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet, 1–2 percig még a tűzön hagyjuk, majd kb. 11×21 cm-es műanyag dobozba öntjük. Miután szoba-hőmérsékletűre hűlt, hűtőbe tesszük néhány órára.
A krémhez a tojássárgáját kihabosítjuk a cukorral és az étkezési keményítővel, felengedjük a tejjel és a tejszínnel. Gőz fölött vagy nagyon kis lángon, állandóan kevergetve krémmé főzzük, majd beleforgatjuk a vaníliás cukrot és a narancshéjat. Vízfürdőben pár perc alatt kihűtjük. A zseléből kiszúróval 4 csillagot készítünk, a többit apróra kockázzuk. A piskóta felét szétosztjuk a poharakba. Rákanalazzuk a krém felét, ráhalmozzuk a zselé felét. Ismét piskóta, krém és zselékocka következik. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd a tejszínből vert habbal és a zselécsillagokkal díszítjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.