⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4 személyre:
1 2 0 g a r b o r i o r i z s
8 0 g a r a n y b a r n a n á d c u k o r
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
1 c s i p e t s ó
1 l t e j
5 0 g v a j + k e v é s a s ü t ő t á l h o z
a tálaláshoz:
c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
r e s z e l t é t c s o k o l á d é
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A rizst elkeverjük a nádcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd vajjal kikent sütőtálba szórjuk. A tejet a vajjal felforraljuk, és óvatosan a rizsre öntjük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Az alufóliát eltávolítva további 45 percig hagyjuk még sülni, közben többször megkeverjük. Tálkákba adagoljuk, a tetejüket kakaóval és csokoládéreszelékkel hintjük meg. Melegen, langyosan és hidegen is kínálhatjuk.
A receptet a Magosbolt támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. novemberi számában.