Sárgarépás-fahéjas-pekándiós zabkása



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók személyenként:
3 0   g   z a b p e h e l y
1   c s i p e t   ő r ö l t   f a h é j
1   e v ő k a n á l   c h i a m a g
1 0 0   m l   k ó k u s z v í z
1 / 2   k ö z e p e s   s á r g a r é p a
m é z
1 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
p e k á n d i ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zabpelyhet összeforgatjuk a fahéjjal. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A kókustejszínt a méz hozzáadásával lágy habbá verjük. A következő sorrendben pohárba adagoljuk: fahéjas zabpehely, chiamag, kókuszvíz, sárgarépa, kókuszhab. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap durvára vágott pekándióval meghintve tálaljuk.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése