⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók személyenként:
3 0 g z a b p e h e l y
1 c s i p e t ő r ö l t f a h é j
1 e v ő k a n á l c h i a m a g
1 0 0 m l k ó k u s z v í z
1 / 2 k ö z e p e s s á r g a r é p a
m é z
1 0 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
p e k á n d i ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zabpelyhet összeforgatjuk a fahéjjal. A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük. A kókustejszínt a méz hozzáadásával lágy habbá verjük. A következő sorrendben pohárba adagoljuk: fahéjas zabpehely, chiamag, kókuszvíz, sárgarépa, kókuszhab. Lefedve 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap durvára vágott pekándióval meghintve tálaljuk.
A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése