Epres-fagylaltos kosárka



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
a tésztához:
1 2 5   g   s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű   v a j
1 0 0   g   c u k o r
1   k á v é s k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   c s i p e t   s ó
1   t o j á s
2 5 0   g   l i s z t
a tepsihez:
v a j
l i s z t
a töltelékhez:
k b .   2 0 0   m l   t e j s z í n
1   k á v é s k a n á l   c u k o r
2 5 0   g   e p e r
1 8   g o m b ó c   f a g y l a l t
a díszítéshez:
m e n t a l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral és a sóval. A tojás hozzáadásával tovább keverjük, majd a liszttel egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a virág alakú kiszúróval szaggatjuk. A kiszúrt virágokat a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tesszük, és a lisztezett formázó segítségével szépen a sütőforma falára simítjuk, így alakítva ki a kosárkaformát. Az aljukat villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 16–18 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral habbá verjük, a megtisztított epret apróra kockázzuk. Minden kosárkába tejszínhabot adagolunk, megszórjuk eperrel, és 1 gombóc fagylaltot teszünk a tetejükre. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.


A receptet a Cookori.com támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. júniusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése