⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
a tésztához:
1 2 5 g s z o b a - h ő m é r s é k l e t ű v a j
1 0 0 g c u k o r
1 k á v é s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 c s i p e t s ó
1 t o j á s
2 5 0 g l i s z t
a tepsihez:
v a j
l i s z t
a töltelékhez:
k b . 2 0 0 m l t e j s z í n
1 k á v é s k a n á l c u k o r
2 5 0 g e p e r
1 8 g o m b ó c f a g y l a l t
a díszítéshez:
m e n t a l e v é l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral és a sóval. A tojás hozzáadásával tovább keverjük, majd a liszttel egynemű tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és a virág alakú kiszúróval szaggatjuk. A kiszúrt virágokat a muffintepsi vajazott-lisztezett mélyedéseire tesszük, és a lisztezett formázó segítségével szépen a sütőforma falára simítjuk, így alakítva ki a kosárkaformát. Az aljukat villával megszurkáljuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 16–18 perc alatt készre sütjük. Rácsra szedve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a cukorral habbá verjük, a megtisztított epret apróra kockázzuk. Minden kosárkába tejszínhabot adagolunk, megszórjuk eperrel, és 1 gombóc fagylaltot teszünk a tetejükre. Mentalevéllel díszítve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése