⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 3 db 1700 ml-es és 2 db 720 ml-es üveghez:
k b . 3 , 7 k g u b o r k a
1 v ö r ö s h a g y m a
a felöntőléhez:
2 l v í z
6 6 0 m l 1 0 % - o s e c e t
2 5 0 g s ó
4 0 0 g c u k o r
1 k á v é s k a n á l n á t r i u m - b e n z o á t
1 c s a p o t t k á v é s k a n á l b o r k é n p o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A hagymát megpucoljuk, vastagabb karikákra vágjuk. Az uborkát 1/2 órára vízbe áztatjuk, majd alaposan megmossuk, a végeit levágjuk. Üvegekbe rakjuk, mindegyikbe kerül 1–1 hagymakarika, és arányosan beleadagoljuk a fűszerkeveréket is. A felöntőléhez a vizet az ecettel, a sóval és a cukorral felforraljuk, a tűzről levéve elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport. A levet az uborkára merjük úgy, hogy az üveg pereméig kb. 1/2 cm szabadon maradjon. Mindet lezárjuk, újságpapírral bélelt, mély lábasba tesszük, az üvegek pereméig felöntjük vízzel, felforraljuk, majd kb. 20 percig gyöngyöző forralással főzzük. A savanyúságot lefedve, az edényben hagyjuk kihűlni, majd megtörölgetve a kamrapolcra helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése