Kapucínerkehely



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 2 személyre:
2 0 0   m l   t e j s z í n
1 – 2   t e á s k a n á l   p o r c u k o r
1   k á v é s k a n á l   a z o n n a l   o l d ó d ó   k á v é p o r
2   a d a g   f r i s s e n   f ő t t   k á v é
2   k u p i c a   k o n y a k
a tálaláshoz:
c s o k o l á d é r e s z e l é k
f e h é r   s z í n ű ,   k á v é b a b   a l a k ú   f o r m a c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a porcukrot és a kávéport. Csillagcsöves habzsákba töltjük. Magas poharakba adagoljuk a hab felét, kanál hátán óvatosan belecsorgatjuk a kávét és a konyakot. A maradék habot a tetejükre halmozzuk, meghintjük csokoládéreszelékkel. Formacukorral azonnal tálaljuk.


A receptet a Candyfour támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2017. májusi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése