Házi fűszerkeverék savanyításhoz



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 1 adaghoz:
2   e v ő k a n á l   m u s t á r m a g
2   e v ő k a n á l   k o r i a n d e r m a g
1   e v ő k a n á l   t a r k a   b o r s
1   t e á s k a n á l   s z e g f ű b o r s
2   t e á s k a n á l   k a p o r m a g   v a g y   s z á r í t o t t ,   a p r í t o t t   k a p o r
1   t e á s k a n á l   s z á r í t o t t ,   m o r z s o l t   p i r o s p a p r i k a
1   f a h é j r ú d   k i s e b b   d a r a b o k r a   t ö r v e
2   s z á r í t o t t   b a b é r l e v é l   k i s e b b   d a r a b o k r a   t ö r v e
2   s z e g f ű s z e g
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

Kisebb tálban az összes hozzávalót összekeverjük. Légmentesen záródó dobozban, szobahőmérsékleten tárolva 1 évig eláll. Savanyúság ízesítésére használható, a pirospaprika ízlés szerint lehet csípős is.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése