⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 20×32 cm-es tepsihez:
a tésztához:
2 0 0 g v a j
2 0 0 g c u k o r
1 t e á s k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 c s i p e t s ó
4 t o j á s
3 0 0 g l i s z t
1 / 2 c s o m a g ( 6 g ) s ü t ő p o r
1 0 0 m l t e j
továbbá:
1 k g m e g g y
a tejfölös réteghez:
2 t o j á s
1 5 0 g c u k o r
2 0 0 m l t e j s z í n
2 c s o m a g ( 2 × 4 0 g ) v a n í l i a í z ű p u d i n g p o r
2 n a g y p o h á r ( 2 × 3 3 0 g ) t e j f ö l
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, és hagyjuk lecsepegni. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral és a sóval, majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat is. Beleforgatjuk a sütőporral összeforgatott, átszitált lisztet és a tejet, egyneművé keverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 5 percig sütjük. Rászórjuk a meggyet.
A cukrot kihabosítjuk a tojással, hozzáadjuk a pudingport és a tejszínt, tovább habosítjuk. Végül kézi habverővel belevegyítjük a tejfölt, és a masszát a meggyes tésztára öntjük. A sütőbe visszatéve kb. 1 és 1/4 óráig sütjük. Kihűlve, kockákra vágva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése