⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 12 db-hoz:
1 5 0 g f ü s t ö l t m o z z a r e l l a s a j t
1 0 0 g a s z a l t p a r a d i c s o m
2 5 0 g l i s z t
1 k á v é s k a n á l s z ó d a b i k a r b ó n a
2 k á v é s k a n á l s ü t ő p o r
1 k á v é s k a n á l s ó
1 k á v é s k a n á l p i z z a f ű s z e r k e v e r é k
k b . 1 5 b a z s a l i k o m l e v é l
1 k i s p o h á r ( 1 4 0 g ) k e f i r
2 t o j á s
7 5 m l o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A mozzarellát és a paradicsomot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Összeforgatjuk az átszitált liszttel, a szódabikarbónával, a sütőporral, a sóval, a fűszerkeverékkel és a felaprított bazsalikommal. A tojást elhabarjuk a kefirrel és az olajjal, majd egyneművé keverjük a száraz hozzávalókkal. A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd elosztjuk bennük a masszát. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt készre sütjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. júniusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése