Kínai szűzérme gyufametélttel



Hozzávalók 4-6 személyre:
2 sertésszűz (kb. 90 dkg)

3 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
1 kisebb zellergumó
5 dkg vaj
1/2 dl olívaolaj
3 evőkanál méz
1 dl szójaszósz
1 csilipaprika (elhagyható)
1 dl víz
25 dkg gyufametélt
8 dkg földimogyoró


A zöldségféléket megtisztítjuk, gyufaszálnyi hasábokra metéljük. A mogyorót durvára daraboljuk, száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk. A tésztát a szokott módon bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A húst 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén klopfoljuk, majd megsózzuk. Nagy lábasban felhevítjük a vajat meg az olajat, és a hússzeleteket mindkét oldalukon szép pirosra sütjük. Félretesszük, a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a zöldségeket, közben enyhén sózzuk. Amikor már roppanósan puhák, hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt, a felkarikázott csilit, a vizet és a húst. Kis lángon pár percig főzzük, hogy összeérjenek az ízek. Végül beleforgatjuk a tésztát, és átmelegítjük az ételt. A pörkölt mogyoróval megszórva tálaljuk.


A receptet a Molnár tészta támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. novemberi számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése