⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
1 k o n y h a k é s z g a l a m b
s ó
1 t e á s k a n á l e g é s z f e k e t e b o r s
1 t e á s k a n á l b o r ó k a b o g y ó
3 – 4 s á r g a r é p a
1 – 2 p e t r e z s e l y e m g y ö k é r
1 k i s e b b k a r a l á b é
1 k i s e b b z e l l e r g u m ó
1 k i s c s o k o r p e t r e z s e l y e m z ö l d
1 n a g y v ö r ö s h a g y m a
6 – 8 g e r e z d f o k h a g y m a
1 k á v é s k a n á l é t e l í z e s í t ő p o r
1 b o r s ó n y i c s í p ő s p a p r i k a k r é m
2 c s o m a g ( 2 × 2 0 0 g ) l ú d g é g e t é s z t a
a tálaláshoz:
n é h á n y s z á l p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A zöldségféléket megpucoljuk, a sárgarépát és a petrezselymet hasábokra, a karalábét és a zellert ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A galambot megtisztítjuk, megmossuk, és közepes méretű lábasba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, és főzni kezdjük. Miután felforrt, a habját lekanalazzuk, ízesítjük sóval, borssal, borókabogyóval, és lefedve, kis lángon főzzük tovább. Kb. 2 óra elteltével beletesszük a zöldségféléket, az ételízesítőt, a paprikakrémet, és újabb 2 órán át gyöngyözve főzzük. Utánaízesítjük, majd pár percnyi főzés után, a tűzről levéve ülepedni hagyjuk.
Közben a tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük, leszűrjük. A levest szűrőn át a tésztára merjük, meghintjük frissen aprított petrezselyemzölddel, a főtt húst és a zöldségeket külön kínáljuk mellé.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2015. decemberi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése