Gesztenyés-marcipános hajtovány



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
2   c s o m a g   ( 2 × 2 7 0   g )   e l ő r e   n y ú j t o t t   l e v e l e s   t é s z t a
4   e v ő k a n á l   á f o n y a d z s e m
2 0 0   g   g e s z t e n y e m a s s z a
2 0 0   g   m a r c i p á n m a s s z a
a tetejére:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A leveles tésztát kitekerjük, kb. 25×40 cm-es téglalapot kell kapnunk. Megkenjük 2 evőkanál dzsemmel, nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a gesztenye és a marcipán felét. Feltekerjük, és kb. 20 trapézra vágjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztalappal is. A hajtoványokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt világosbarnára sütjük. Langymelegen, porcukorral meghintve tálaljuk.


A receptet a Maroni támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése