⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
4 0 f ü r j t o j á s
2 – 4 e c e t e s p a p r i k a ( l e h e t c s í p ő s i s )
2 0 – 3 0 g v e g y e s c s í r a
az öntethez:
5 e v ő k a n á l m a j o n é z
3 e v ő k a n á l t e j f ö l
1 e v ő k a n á l p o r c u k o r
1 e v ő k a n á l m u s t á r
s ó
f r i s s e n ő r ö l t f e k e t e b o r s
1 k á v é s k a n á l W o r c h e s t e r s h i r e s z ó s z
2 e v ő k a n á l c i t r o m l é
2 e v ő k a n á l t á r k o n y e c e t
1 / 2 c s o k o r a p r í t o t t p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, negyedeljük. A paprikát – a magok eltávolítása után – vékony csíkokra metéljük. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojást, a paprikát és a csíra nagy részét. A maradék csírával megszórva tálaljuk. A saláta természetesen tyúktojásból is készülhet, ebben az esetben 10 tojást használjunk. Az öntetben porcukor helyett édesítőt használva a saláta alacsony szénhidráttartalmú lesz.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése