Pikáns fürjtojássaláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
4 0   f ü r j t o j á s
2 – 4   e c e t e s   p a p r i k a   ( l e h e t   c s í p ő s   i s )
2 0 – 3 0   g   v e g y e s   c s í r a
az öntethez:
5   e v ő k a n á l   m a j o n é z
3   e v ő k a n á l   t e j f ö l
1   e v ő k a n á l   p o r c u k o r
1   e v ő k a n á l   m u s t á r
s ó
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
1   k á v é s k a n á l   W o r c h e s t e r s h i r e   s z ó s z
2   e v ő k a n á l   c i t r o m l é
2   e v ő k a n á l   t á r k o n y e c e t
1 / 2   c s o k o r   a p r í t o t t   p e t r e z s e l y e m z ö l d
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tojást keményre főzzük, megpucoljuk, negyedeljük. A paprikát – a magok eltávolítása után – vékony csíkokra metéljük. Az öntet hozzávalóit alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a tojást, a paprikát és a csíra nagy részét. A maradék csírával megszórva tálaljuk. A saláta természetesen tyúktojásból is készülhet, ebben az esetben 10 tojást használjunk. Az öntetben porcukor helyett édesítőt használva a saláta alacsony szénhidráttartalmú lesz.


A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. januári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése