Hozzávalók 3 fészekhez:
3 evőkanál szálasra vágott mandula
6 dkg étcsokoládé
bő 1/2 evőkanál olaj
9 csokoládé- vagy marcipántojás
3 evőkanál szálasra vágott mandula
6 dkg étcsokoládé
bő 1/2 evőkanál olaj
9 csokoládé- vagy marcipántojás
A csokoládét az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, melegen tartjuk. Fémszűrőt tartunk az olvadt csokoládé fölé, beleteszünk 1 evőkanálnyi vágott mandulát, a csokoládéból 1-2 evőkanálnyit rámerünk. A mandulaforgácsokat elkeverjük a csokoládéval úgy, hogy mindehol bevonja a mandulát, majd finom passzírozó mozdulatokkal a felesleget hagyjuk visszacsepegni a szűrőből a többi csokoládéhoz.
A csokoládéval bevont mandulát kanállal sütőpapírral halmozzuk, kerekre, fészek alakúra formáljuk, közepét kicsit ki is mélyítjük, és elhelyezünk benne 3 kis tojást. A maradék hozzávalókból ugyanígy még 2 fészket készítünk. Hagyjuk mindet megdermedni, majd tortákat, süteményeket díszítünk velük.