Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
a tésztához:
30 dkg liszt
1/2 kávéskanál só
15 dkg sertészsír
10 dkg juhtúró
1 tojássárgája
a tetejére:
1 tojásfehérje
mák
A sóval elvegyített lisztet gyúródeszkára szitáljuk, elmorzsoljuk a zsírral, majd összegyúrjuk a juhtúróval és a tojássárgájával. Cipóvá formáljuk, és folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán kb. 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, perec alakú kiszúróval szaggatjuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük, a tetejüket lekenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, megszórjuk mákkal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20–22 perc alatt aranyszínűre sütjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.