⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–5 gombóchoz:
2 k i s e b b b a n á n
k b . 1 5 0 m l k ó k u s z t e j s z í n
1 e v ő k a n á l c h i a m a g
1 t e á s k a n á l v a n í l i a k i v o n a t
a tálaláshoz:
k ó k u s z r e s z e l é k
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, és 1 éjszakára fagyasztóba tesszük. A kókusztejszínt langyosra melegítjük, elkeverjük benne a chiamagot, és miután kihűlt, 1 éjszakára hűtőbe rakjuk.
Másnap a banánt, a chiás kókusztejszínt és a vaníliát késes aprítóval vagy turmixgéppel pürésítjük. Annyi időre tesszük vissza a fagyaztóba, amíg eléri a megfelelő állagot. Poharakba adagolva, kókuszreszelékkel meghintve tálaljuk.