Hozzávalók kb. 80 db-hoz:
a tésztához:
2 c s o m a g ( 2 × 1 2 g ) s ü t ő p o r
5 6 0 g l i s z t
1 t e á s k a n á l s ó
3 0 0 g s e r t é s z s í r
2 t o j á s s á r g á j a
1 2 5 m l t e j
a tetejére:
1 t o j á s
ő r ö l t k ö m é n y m a g
t e t s z ő l e g e s í z e s í t é s ű f ű s z e r s ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A sütőporral elvegyített lisztet átszitáljuk, majd a sóval és a zsírral késes aprítóban morzsásra dolgoztatjuk. Gyúródeszkára borítjuk, a tojássárgája és a tej hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, derelyevágóval kb. 1,5×8 cm-es rudakra szabjuk. Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük a kissé felvert tojással, megszórjuk köménnyel és kevéske fűszersóval. Előmelegített, 180 fokos sütőbn 15–17 perc alatt szép pirosra sütjük, kihűtve kínáljuk.