Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg fodros nagykocka tészta
só
kb. 10 dkg kolozsvári szalonna
1 gerezd fokhagyma
50 dkg laktózmentes túró
3 kis pohár (3x150 g) laktózmentes tejföl
frissen őrölt tarka bors
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsepegni.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük – a sütési idő végén hozzáadjuk a megpucolt, zúzott fokhagymát is. A pörc felét kiszedjük, félretesszük a tálaláshoz. A túró felét 1 pohár tejföllel elkeverjük, ízesítjük sóval és borssal. A tésztát óvatosan összekeverjük a szalonnával, a zsírjával és a tejfölös túróval. Sütőtálba halmozzuk, a tetejére simítunk 1 pohár tejfölt, tarka borsot őrölünk rá. Előmelegített, 180 fokos sütőben pirulásig sütjük. A tetejét meghintjük a félretett pörccel, végül a megmaradt túróval és tejföllel tálaljuk.