Hozzávalók 4–6 személyre:
6 szelet toastkenyér
kb. 10 dkg salátakeverék
6 szelet feketeerdei sonka
3 csemegeuborka
1 nagyobb vöröshagyma
kevés liszt
olaj
1 evőkanál méz
1 evőkanál mustár
a tálaláshoz:
lucernacsíra
A hagymát megpucoljuk, vékony karikákra vágjuk. Lisztbe forgatjuk, forró olajban aranyszínűre sütjük, kiszedjük, hagyjuk lecsepegni. A mustárt kikeverjük a mézzel.
A kenyeret átlósan kettévágjuk, száraz grillserpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. Az egyik kenyérszeletre salátát halmozunk, sonkát fektetünk rá. Erre felkarikázott uborka és hagymakarika kerül, meglocsoljuk a mustáros mézzel, és befedjük a másik kenyérszelettel. Bambuszpálcával összetűzzük, és csírával meghintve tálaljuk.
A receptet a Bioháló támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2018. decemberi számában.