a tejbegrízhez:
1 l tej
1 csipet só
8 dkg cukor
6 púpozott evőkanál búzadara
1 citrom
1 nagy pohár (40 dkg) natúr görög joghurt
a zseléhez:
30 dkg fagyasztott áfonya
2 evőkanál barna cukor
2 zselatinlap
1 kis üveg áfonyadzsem
a tetejére:
kókuszreszelék
Az áfonyát hagyjuk kiengedni, majd szűrőbe téve alaposan lecsepegtetjük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig főzzük, amíg már csak kevés lé maradt alatta. A zselatint vízbe áztatjuk, amikor felpuhult, egyesével a forró áfonyához adjuk. Végül a dzsemet is hozzákeverjük. A tejet melegíteni kezdjük, ízesítjük a sóval. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát, néhány percnyi főzés után elzárjuk alatta a lángot, és letakarva hagyjuk a darát puhulni, duzzadni. Pár perc elteltével hozzákeverjük a joghurtot és a citrom reszelt héját. A joghurtos tejbegrízt és az áfonyazselét poharakba rétegezzük, tetejüket kevés kókuszreszelékkel szórjuk meg. Jól lehűtve kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése