Hozzávalók 6 pohárhoz:
1 dl tej
1 fahéjrúd
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
3 tojásfehérje
a díszítéshez:
fehércsokoládé-forgács
1 dl tej
1 fahéjrúd
10 dkg fehér csokoládé
15 dkg étcsokoládé
3 dl tejszín
3 tojásfehérje
a díszítéshez:
fehércsokoládé-forgács
A tejet a fahéjjal forrásig hevítjük, levesszük a tűzről. A kétféle csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk, majd pár percre félretesszük hűlni. A tejből eltávolítjuk a fahéjat, és kézi habverővel a csokoládéhoz dolgozzuk, 10 percig hűlni hagyjuk. A tejszínből és a tojásfehérjéből külön-külön kemény habot verünk. A majdnem teljesen kihűlt csokoládba forgatjuk először a tejszín-, majd a tojáshabot. Nagy részét poharakba adagoljuk, a maradékkal csillagcsöves habzsákból díszítjük a tetejüket. Jól behűtve, fehércsokoládé-forgáccsal meghintve kínáljuk.