Hozzávalók kb. 22x32 cm-es tepsihez:
a tésztához:
6 tojás
1 csipet só
25 dkg porcukor
7 evőkanál olaj
2 evőkanál víz
10 dkg liszt
1/2 csomag (6 g) sütőpor
15 dkg darált dió
a krémhez:
3 csomag (3x4 dkg) vaníliaízű pudingpor
4 evőkanál cukor
1 l tej
5 dl tejszín
továbbá:
kb. 20 dkg babapiskóta
5 adag frissen főtt kávé enyhén édesítve
2 evőkanál rum
a tetejére:
cukrozatlan kakaópor
A tojásfehérjét a sóval és az átszitált porcukorral kemény habbá verjük. Továbbra is a kézi mixert használva beledolgozzuk a tojássárgáját, az olajat és a vizet. Fakanálra váltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített, átszitált lisztet és a diót. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Közben a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
A tésztát lapjában kettévágjuk – akár megfelezve, akár az alsó részt vastagabbra, a felsőt vékonyabbra hagyva. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-ával, szorosan kirakjuk a rumos kávéba mártogatott babapiskótával. Rákenjük a maradék krém felét, majd befedjük a felső tésztalappal. Bevonjuk a megmaradt krémmel, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kakaóval meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.
Közben a pudingporból a cukorral és a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk. Miután kihűlt, beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
A tésztát lapjában kettévágjuk – akár megfelezve, akár az alsó részt vastagabbra, a felsőt vékonyabbra hagyva. Az alsó lapot megkenjük a krém 1/3-ával, szorosan kirakjuk a rumos kávéba mártogatott babapiskótával. Rákenjük a maradék krém felét, majd befedjük a felső tésztalappal. Bevonjuk a megmaradt krémmel, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kakaóval meghintjük, és kockákra vágva kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.