Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
5 dkg darált mák
2,2 dl tej
a töltelékhez:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 bionarancs
2,5 dkg darált háztartási keksz
A töltelékhez a vajat és a porcukrot kézi mixerrel kihabosítjuk, a vége felé hozzáadjuk a kekszet is. Fakanállal belekeverjük a narancs finomra reszelt héját és 1-2 kifilézett, apróra vágott narancsgerezdet is. Félretesszük.
A tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk, 2 ív sütőpapír között kb. 1/2 cm vékony téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a töltelékkel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük. Szorosan folpakba csomagoljuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap vékony szeletekre vágva kínáljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2020. januári számában.