Hozzávalók 4–5 pohárhoz:
a krémhez:
20 dkg fehér csokoládé
1/2 dl tejszín
1 dl száraz pezsgő
25 dkg mascarpone
továbbá:
10–13 dkg mézeskalács vagy tetszőleges keksz
a tálaláshoz:
3 dl tejszín
1 csapott evőkanál vaníliás cukor
mézeskalács- vagy kekszmorzsa
A csokoládét feldaraboljuk, és vízgőz fölött vagy vastag aljú lábasban, kis lángon olvadásig melegítjük a tejszínben.
A gőzről levéve hagyjuk langyosra hűlni, majd kézi habverővel hozzákeverjük a pezsgőt. A mascarponét gépi mixerrel
habosítani kezdjük, közben apránként hozzáadagoljuk a pezsgős csokoládét, és egynemű krémmé dolgozzuk.
A mézeskalácsot falatnyi darabokra törjük, a krémmel a poharakba rétegezzük, és néhány órára hűtőbe tesszük.
A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, csillagcsöves habzsákból a krémre nyomjuk, és morzsával meghintve
tálaljuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2021. januári számában.