Hozzávalók 40 db-hoz:
2 csomag (2x27 dkg) friss leveles tészta
1 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
kevés vaj
2 dl tejszín
1 teáskanál vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál porcukor
1/2 csomag zselatin fix (1 dkg)
12,5 dkg mascarpone
a tálaláshoz:
porcukor
Az egyik tésztalapot kitekerjük, kb. 24x40 cm-esnek kell lennie. Az enyhén felvert tojással kenjük, rászórjuk a fahéjjal elkevert, átszitált kakaó felét, finoman rá is simítjuk. Derelyemetszővel 20 db 2x24 cm-es csíkra vágjuk. Ugyanígy járunk el a másik tésztalappal is. A mini fém rolókat vajjak megkenjük, a formák végeit néhány mm-en szabadon hagyva rájuk tekerünk 1-1 tésztacsíkot. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A formákat nem állítva, hanem fektetve rakosgatjuk a tepsibe – állítva sütés esetén a hő hatására megcsúshat, lecsúszhat kissé a tészta, fektetve nincs ilyen probléma. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd óvatosan lecsúsztatjuk a tésztatekercseket a formákról.
A töltelékhez a tejszínt és a zselatint kézi mixerrel kemény habbá verjük, a vége felé hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal finoman átkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A tölteléket csillagcsöves habzsákból a rolókba töltjük. Tálalás előtt porcukorral szórjuk meg.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. márciusi számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése