Angyalkás mécsestartó



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
l e h e t ő l e g   e g y e n e s   f a l ú   ü v e g p o h á r
f e h é r ,   ö n t a p a d ó s   p a p í r
a n g y a l k á s   f o r m a l y u k a s z t ó
d e c o u p a g e - r a g a s z t ó
f i n o m   s z e m ű   s ó
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A papírból a lyukasztóval angyalkákat szúrunk ki, tetszőleges elrendezésben mindet az üvegre ragasztjuk. A sót lapos tálcára borítjuk, a felszínét teljesen simára egyengetjük. Az üveget bekenjük a ragasztóval, majd a sóba forgatjuk, ügyelve arra, hogy egyenletesen ragadjon rá. Miután megszáradt, mécsest teszünk bele.


Az ötletet a Butlers támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Meleg csicseriborsó-saláta



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 4–6 személyre:
2   l i l a   h a g y m a
1   k á p i a   p a p r i k a
2   s a l á t a c u k k i n i
k b .   3 5 0   g   k o k t é l p a r a d i c s o m
5   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
f r i s s e n   ő r ö l t   f e k e t e   b o r s
s ó
1 / 2   c i t r o m
3 – 4   e v ő k a n á l   a p r í t o t t   z ö l d f ű s z e r   ( p e t r e z s e l y e m z ö l d ,   m e t é l ő h a g y m a ,   m e n t a )
5 0 0   g   c s i c s e r i b o r s ó - k o n z e r v
1 5 0   g   f e t a   s a j t
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A zöldségeket megtisztítjuk. A lila hagymát cikkekre, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit bő 1/2 cm-es karikákra vágjuk. A paradicsommal együtt mindet sütőpapírral bélelt, lapos tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, és meghintjük borssal. 210 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük, közben félidőben átforgatjuk.
Amíg sülnek a zöldségek, elkészítjük az öntetet. A maradék olívaolajat elvegyítjük a citrom kifacsart levével, ízesítjük sóval, borssal, és belekeverjük a zöldfűszert. A zöldségeket pár percig hűlni hagyjuk, majd összeforgatjuk a leszűrt csicseriborsóval és az öntettel.
A salátát tányérokra halmozzuk, a tetejére szórjuk a kockákra vágott fetát, és azonnal tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Kókuszlikőr 1



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
7 0 0   m l   k ó k u s z t e j s z í n
2 0 0   m l   t e j
2 0 0   m l   v í z
1   e v ő k a n á l   v a n í l i a k i v o n a t
2   e v ő k a n á l   c u k o r
4 0 0   m l   v o d k a
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A kókusztejszínt a tejjel és a vízzel felforraljuk. A tűzről levéve feloldjuk benne a vaníliakivonatot és a cukrot, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Elkeverjük a vodkával, és tiszta, száraz üvegbe töltjük.
1–2 hetes hűtőben történő érlelést követően fogyasztható, kínálás előtt mindig alaposan fel kell rázni.


A receptet a Kókusz Világ támogatta, megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. novemberi számában.

Fűszeres tökmag



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
3 0 0   g   t ö k m a g   ( t i s z t í t v a   m é r v e )
2 – 3   e v ő k a n á l   o l í v a o l a j
2 – 3   k á v é s k a n á l   f ű s z e r k e v e r é k   ( p l .   g r i l l ,   p r o v e n c e - i ,   f o k h a g y m á s ,   p i z z a )
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tökmagot összekeverjük az olajjal és a fűszerkeverékkel. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, közben időnként átkeverjük, hogy mindenhol egyenletesen piruljon.


Klasszikus sült libacomb



Hozzávalók 4 személyre:
4 közepes libacomb (egyenként kb. 40 dkg-osak)

morzsolt majoránna
2 dl víz
a tálaláshoz:
burgonyapüré vagy resztelt burgonya
párolt káposzta


A húst megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és majoránnával. Akkora sütőtálba helyezzük, amekkorába éppen belefér, aláöntjük a vizet, alufóliával letakarjuk, és előmelegített, 170 fokos sütőben sütni kezdjük. A combokat 15-20 percenként megfordítjuk és meglocsoljuk a pecsenyelével. Kb. 1,5 óra elteltével eltávolítjuk a fóliát, így pirítjuk tovább – közben továbbra is locsolgatjuk és forgatjuk. Akkor kész, ha omlósan puha a húsa és szép pirult a bőre.
Burgonyapürével és párolt káposztával tálaljuk.