Gesztenyés tekercs



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
3 6 0   g   v a j
1 5 0 – 2 0 0   g   c u k o r
5 0 0   g   d a r á l t   h á z t a r t á s i   k e k s z
2   e v ő k a n á l   k ó k u s z r e s z e l é k
2   t e á s k a n á l   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
1 0 0   m l   r u m
a töltelékhez:
1 2 0   g   v a j
1 0 0   g   c u k o r
2 5 0   g   g e s z t e n y e m a s s z a
1   e v ő k a n á l   r u m
1   t e á s k a n á l   k ó k u s z r e s z e l é k
a mázhoz:
2 0 0   g   é t c s o k o l á d é
2   e v ő k a n á l   o l a j
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A tésztához a vajat és a cukrot kézi mixerrel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és kézzel egynemű tésztává állítjuk össze, félretesszük.
A töltelékhez a vajat és a cukrot szintén kézi mixerrel habosra, krémesre keverjük. Hozzáadjuk az áttört gesztenyét, a rumot és a kókuszreszeléket, és egyneművé dolgozzuk.
Tiszta, nedves konyharuhát a konyhapultra terítünk, és először kézzel, majd vízbe mártott késsel kenegetve kb. 18×24 cm-es lappá formázzuk rajta a tészta 1/4-ét. A töltelék 1/4-ét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. Ugyanígy járunk el a maradék masszával és töltelékkel, összesen 4 rudat készítve, és a tekercseket legalább 1 órára hűtőbe tesszük.
A mázhoz az apróra tördelt csokoládét az olajjal vízgőz fölött vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket. Újra hűtőbe tesszük, és közvetlenül tálalás előtt forró vízbe mártott késsel szeletelve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése