Hozzávalók 54 db-hoz:
a tésztához:
1 dl tej
5 dkg porcukor
1,5 dkg friss élesztő
4 dkg vaj
33 dkg liszt
8 dkg héjában főtt burgonya (tisztítva mérve)
1 csipet só
1 tojás
a forgatáshoz:
6 dkg olvasztott vaj
12 dkg darált mandula
6 dkg aranybarna nádcukor
a tálaláshoz:
vaníliamártás
A tejet langyosra melegítjük, feloldunk benne 1 evőkanál porcukrot. Belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
A lisztet dagasztógép táljába szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, az enyhén felvert tojást, a vajat, az áttört burgonyát és a felfutott élesztőt. Egynemű, a tál falától elváló tésztává dagasztjuk, majd letakarva, meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
Finoman átgyúrjuk, és 11-12 g-os golyókat formázunk belőle. Mindet az olvasztott vajba és a nádcukorral összeforgatott mandulába forgatjuk, majd a minibukta-sütőforma mélyedéseibe rakosgatjuk. Addig hagyjuk kelni, amíg a sütő előmelegszik 180 fokra, végül 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Vaníliamártással kínáljuk.