Hozzávalók 60-65 db-hoz:
50 dkg liszt
2 teáskanál só
1/2 csomag (6 g) sütőpor
25 dkg vaj
2 dl tejföl
a tetejére:
1 tojás
10 dkg darált dió
10 dkg trappista sajt reszelve
10 dkg darált dió
10 dkg trappista sajt reszelve
A sóval és sütőporral elkevert lisztet gyúródeszkára szitáljuk. Beledaraboljuk és elmorzsoljuk benne a vajat, majd a tejföl hozzáadásával egynemű tésztává gyúrjuk. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, pereceket szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket megkentem az enyhén felvert tojással, és a dió-sajt keverékbe forgatjuk vagy meghintjük vele. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2016. februári számában.