vasárnap, július 02, 2017

Csemegeuborka


Hozzávalók 3 db 1700 ml-es és 2 db 720 ml-es üveghez:


a felöntőléhez:

  • 2 l víz
  • 6,6 dl 10%-os ecet
  • 25 dkg só
  • 40 dkg cukor
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 1 csapott kávéskanál borkénpor




  • A hagymát megpucoltam, vastagabb karikákra vágtam.
  • Az uborkát 1/2 órára vízbe áztattam, majd alaposan megmostam, a végeit levágtam.
  • Üvegekbe raktam, mindegyikbe került 1-1 hagymakarika, és arányosan beleadagoltam a fűszerkeveréket is.
  • A felöntőléhez a vizet az ecettel, a sóval és a cukorral felforraltam, a tűzről levéve elkevertem benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.
  • A levet az uborkára mertem úgy, hogy az üveg pereméig kb. 1/2 cm szabadon maradjon.
  • Mindet lezártam, újságpapírral bélelt, mély lábasba tettem, az üvegek pereméig felöntöttem vízzel, felforraltam, majd kb. 20 percig gyöngyöző forralással főztem.
  • A savanyúságot lefedve, az edényben hagytam kihűlni, majd megtörölgetve helyeztem a kamrapolcra.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése