Hozzávalók 35 db-hoz:
a tésztához:
3 tojás12 dkg cukor12 dkg liszt
a málnás krémhez:
30 dkg málna
8 dkg cukor
1/2 csomag (2 dkg) vaníliaízű pudingpor
2 evőkanál víz
a vaníliás krémhez:
1,5 csomag (6 dkg) vaníliaízű pudingpor
12 dkg cukor
7 dl tej
a tetejére:
35 négyzet alakú háztartási keksz
35 málna
35 mentalevél
A tojássárgáját krémesre keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet és a fehérjéből vert kemény habot, óvatosan összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, 18x27 cm-es, magas falú tepsibe öntjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve papírral együtt tálcára fordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a piskótát ügyesen visszahelyezzük a tepsibe. Amíg sül a piskóta, elkészítjük a málnapürét úgy, hogy lehetőleg akkorra legyen kész, amikorra kisül a piskóta. A málnát megtisztítjuk, óvatosan megmossuk, lábasba tesszük a cukorral együtt, fakanállal eldörzsöljük, pépesítjük – maradhatnak benne nagyobb darabok. Melegíteni kezdjük, közben a pudingport elkeverjük a vízzel, majd a jól felmelegedett málnához adjuk, és pár perc alatt sűrűre főzzük. Az időközben a tepsibe visszahelyezett, meleg piskótalapra halmozzuk, elegyengetjük. A vaníliakrémhez a pudingport elkeverjük a cukorral és kevéske tejjel, majd hozzáadjuk a többi tejet is, és pudingot főzünk belőle. Merőkanállal adagolva, óvatosan a málnapüré tetejére halmozzuk – nem baj, ha a tészta mellett oldalra is lefolyik kicsit. Végül a tetejét kirakjuk a háztartási keksszel úgy, hogy a kekszek között pár mm távolságot hagyunk. Miután kihűl, a tepsit folpakkal letakarjuk, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a kekszek mentén szeleteljük, a tetejüket málnával és mentával díszítjük.
Tipp: porcukorral meghintve vagy tejszínhabrózsákkal díszítve is tálalhatjuk.