⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók 6 személyre:
a palacsintához:
1 t o j á s
1 c s i p e t s ó
1 n a g y c s i p e t c u k o r
2 0 0 g l i s z t
k b . 5 0 0 m l v í z
3 e v ő k a n á l o l a j
a töltelékhez:
1 k i s ü v e g s z i l v a l e k v á r
2 m a r é k d i ó
a sütőtálhoz:
k e v é s v a j
az öntethez:
4 t o j á s
2 e v ő k a n á l p o r c u k o r
1 n a g y p o h á r t e j f ö l ( 3 3 0 g )
a tálaláshoz:
p o r c u k o r
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A palacsinta hozzávalóiból a szokott módon csomómentes tésztát készítünk, 1/2 órát pihentetjük. Kisebb, kb. 16 cm átmérőjű palacsintákat sütünk belőle. Mindet megkenjük szilvalekvárral, meghintjük darált dióval, és feltekerjük. A tekercseket 3–3 egyforma darabra vágjuk, és kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk. A tojást kikeverjük a porcukorral és a tejföllel, a palacsintacsigákra öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben aranysárgára sütjük. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk.