a tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg burgonyaliszt
4 dkg porcukor
20 dkg vaj
a töltelékhez:
1 tojássárgája
2 kávéskanál porcukor
1 evőkanál burgonyaliszt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
2 kávéskanál porcukor
1 evőkanál burgonyaliszt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
a formákhoz:
kevés vaj
a tetejére:
porcukor
A tésztához gyúródeszkára szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a burgonyalisztet, az átszitált porcukrot és a feldarabolt vajat, és rugalmas tésztává gyúrjuk. Folpakba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. Közben elkészítettem a tölteléket: a tojássárgáját lábasba tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a burgonyalisztet és apránként a tejet is, közben kézi habverővel csomómentesre keverjük. Kis lángon melegíteni kezdjük, majd miután felforrt, néhány percnyi főzéssel besűrítjük. A tűzről levéve elkeverjük benne a vaníliás cukrot, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A hűtőből kivett tésztát 20 részre osztjuk. Minden kis cipót akkorára nyújtunk, hogy a fém formával ki tudjuk szúrni a felülre kerülő tésztalapot, a maradék tésztával pedig kibéleljük a vajjal kikent formát. A vaníliás krémet a formába töltjük, majd lezárjuk a kiszúrt tésztalappal. A formákat tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve pár percig hűlni hagyjuk, majd a töltött szíveket a formákból tálcára borítjuk, így hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt porcukorral hintjük meg.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. februári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése