Szilvás tészta mogyorós morzsával



Hozzávalók:
30 dkg durumtészta (bordázott kagyló)
1 fahéjrúd
5 szegfűszeg
2 evőkanál só
1 teáskanál olaj
1 kis üveg szilvalekvár
1,5 dl portói bor
kb. 5 dkg vaj
2 evőkanál durvára darált mogyoró
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál zabpehely


A tészta főzéséhez felforralunk 2 l vizet, ízesítjük a fahéjjal, a szegfűszeggel, a sóval és az olajjal. A tésztát az ízesített vízben a szokott módon puhára – vagy tetszés szerint fogkeményre – főzzük, szűrőn lecsepegtetjük, és a fűszereket eltávolítjuk. A lekvárt a borral elkeverjük, kis lángon, időnként megkeverve sűrű mártássá főzzük. Serpenyőben felhevítjük a vajat, beletesszük a mogyorót, a szezámmagot, a zabpelyhet, és gyors mozdulatokkal addig forgatjuk benne, amíg illatozni nem kezd. A tésztát gőzölögve, a boros-szilvás mártással leöntve és a finom morzsával megszórva tálaljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése