Marcipános fügegolyó



Hozzávalók 30 db-hoz:
25 dkg aszalt füge
2 evőkanál rum
5 dkg vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg marcipán
a forgatáshoz:
kókuszreszelék


A fügék szárát levágjuk, az aszalványt negyedelve aprítógépbe rakjuk, majd a rum hozzáadásával megdaráljuk, nagyjából egyneművé aprítjuk. A vajat magában kihabosítjuk, hozzáadjuk a kakaót, a nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt, a rumos fügemasszát, és kézzel egyneművé állítjuk össze. A masszából nedves kézzel 30 golyót formázunk, mindet kókuszreszelékbe forgatjuk, és jól lehűtve kínáljuk.


A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin 2014. februári számában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése