Hozzávalók kb. 17 db-hoz:
a palacsintához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
1 csipet só
2 bögre (2x2 dl) tej
2 bögre (2x2 dl) liszt
4 evőkanál cukor
1 csipet só
2 bögre (2x2 dl) tej
2 bögre (2x2 dl) liszt
a sütéshez:
kevés olaj
kevés olaj
a töltelékhez:
a tetejére:
porcukor
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját krémesre, habosra keverjük a cukorral és a sóval. Hozzádolgozzuk a tejet, majd beleszitáljuk és kézi habverővel csomómentesre vegyítjük benne a lisztet. Végül óvatosan – hogy ne törjük össze – beleforgatjuk a fehérjehabot. Addig pihentetjük, amíg elkészül a töltelék: villával áttörjük a túrót, hozzáadjuk a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját, a joghurtot, és krémesre keverjük. A tésztából a szokott módon, enyhén olajozott serpenyőben kisebb, kb. 17 cm-es palacsintákat sütünk. Mindet megtöltjük a joghurtos túróval, a tetejüket porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése