Narancsos-csokoládés tiramisutorta



Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
1 csomag (4 dkg) vaníliaízű pudingpor
2,5 dl tej
3–4 dl kávé
3–4 evőkanál narancslikőr
babapiskóta
3 friss tojás
10 dkg porcukor
25 dkg túró
1 narancs kifacsart leve
3 zselatinlap
5 dkg étcsokoládé
a díszítéshez:
3 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
1 csomag (10 g) habfixáló
csokoládéreszelék


A tortaformát folpakkal béleljük, a pudingporból a tejjel a szokott módon sűrű pudingot főzünk, a csokoládét késes aprítóval felaprítjuk. A tojássárgáját a porcukorral krémesre-habosra keverjük. Belevegyítjük a narancslevet, 1-2 evőkanálnyi narancslikőrt, majd az áttört túrót és a kihűlt pudingot. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, közben felforralunk 3-4 evőkanálnyi vizet. A forró vízben feloldjuk a felpuhult lapokat, majd a feloldott zselatinhoz adunk néhány evőkanálnyi túrós krémet, elkeverjük, végül a zselatinos krémet hozzádolgozzuk a többihez. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, óvatosan a krémbe forgatjuk. A forró kávét ízesítjük kevéske narancslikőrrel, majd megvárjuk, hogy kicsit lehűljön. A kibélelt tortaforma alját szorosan kirakjuk a likőrös kávéba mártogatott babapiskótával, erre kerül a túrós krém fele, amit megszórunk a csokoládé felével. Ismét kávéba mártogatott babapiskóta következik, majd a krém és a csokoládé másik fele. A rétegezést kávéba mártogatott babapiskótával zárjuk, ráfordítjuk a lelógó folpakot, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a tetejéről lebontjuk a folpakot, lapos tányérra fordítjuk a tortát a formából. Eltávolítjuk a folpakot az egész tortáról, az aljára – ami most felül van – másik lapos tányért/tálcát helyezünk, és a tortát visszafordítjuk. A tejszínből kemény habot verünk – a vége felé hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a habfixálót is. A tejszínhabbal bevonjuk a torta tetejét és oldalát, a maradékot pedig habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortát. Végül a tetejét csokoládéreszelékkel szórjuk meg.