Kakaós-fahéjas krémes



⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
1   c s o m a g   ( 4 5 0   g )   6   l a p o s ,   f a g y a s z t o t t   l e v e l e s   t é s z t a
2   e v ő k a n á l   c u k r o z a t l a n   k a k a ó p o r
1   k á v é s k a n á l   ő r ö l t   f a h é j
a töltelékhez:
4 0 0   m l   t e j s z í n
3   e v ő k a n á l   p o r c u k o r
1   e v ő k a n á l   v a n í l i á s   c u k o r
1   c s o m a g   ( 2 0   g )   z s e l a t i n   f i x
2 5 0   g   m a s c a r p o n e
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝

A fagyasztott tésztát hagyjuk kiengedni. A kakaóport elkeverjük a fahéjjal, és nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórunk keveset (ezen az 1 ív sütőpapíron nyújtjuk az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kell elővenni). Az első tésztalapot rátesszük a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdjük, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen. Kb. 22×26 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és villával megszurkáljuk. Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt teszünk, amire üres tepsi kerül, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13–15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a másik 5 lappal is.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket: a tejszínből a zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal finoman átkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A tölteléket 5 egyforma részre osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva szeleteljük. Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.