⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜⏜
Hozzávalók:
a tésztához:
1 c s o m a g ( 4 5 0 g ) 6 l a p o s , f a g y a s z t o t t l e v e l e s t é s z t a
2 e v ő k a n á l c u k r o z a t l a n k a k a ó p o r
1 k á v é s k a n á l ő r ö l t f a h é j
a töltelékhez:
4 0 0 m l t e j s z í n
3 e v ő k a n á l p o r c u k o r
1 e v ő k a n á l v a n í l i á s c u k o r
1 c s o m a g ( 2 0 g ) z s e l a t i n f i x
2 5 0 g m a s c a r p o n e
⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝⏝
A fagyasztott tésztát hagyjuk kiengedni. A kakaóport elkeverjük a fahéjjal, és nagyobb tepsi méretű sütőpapírra szórunk keveset (ezen az 1 ív sütőpapíron nyújtjuk az összes lapot, még a gyúródeszkát sem kell elővenni). Az első tésztalapot rátesszük a fahéjas kakaóval megszórt sütőpapírra, nyújtani kezdjük, majd megfordítjuk, hogy a másik oldala is fahéjas-kakaós legyen. Kb. 22×26 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és villával megszurkáljuk. Figyelem! A tészta tetejére szintén sütőpapírt teszünk, amire üres tepsi kerül, hogy sütés közben a tészta ne tudjon nagyon megemelkedni. Előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 13–15 perc alatt megsütjük. Ugyanígy járunk el a másik 5 lappal is.
Amíg a lapok hűlnek, elkészítjük a tölteléket: a tejszínből a zselatinnal kemény habot verünk, a vége felé hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A mascarponét fakanállal finoman átkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot. A tölteléket 5 egyforma részre osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockákra vágva szeleteljük. Tetejét ízlés/tetszés szerint megszórhatjuk porcukorral.