Hozzávalók kb. 35 db-hoz:
20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1/2 csomag (6 g) sütőpor
1/2 kávéskanál őrölt gyömbér
1 csipet só
1 banán
1 evőkanál citromlé
7,5 dkg vaj
7,5 dkg barna cukor
6 dkg tejszínes krémsajt vagy tejföl
1 tojás
1 evőkanál rum
10 dkg kókuszreszelék
A száraz hozzávalókat, vagyis a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a sót, a zabpelyhet és az őrölt gyömbért összekeverjük. A közepes nagyságú, érett banánt villával összetörjük, rögtön hozzáadjuk a citromlevet és elkeverjük vele (így inkább megőrzi világos színét és zamatos lesz a sütemény). A vajat és a cukrot gépi habverővel krémesre, habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és együtt is tovább habosítjuk a tésztát. Belekerül a rum és a tejföl, majd a pürésített banán, végül pedig a lisztes keverék – ekkor már csak a legkisebb fokozaton keverjük, amíg egynemű nem lesz. A tésztából – vizezett kézzel – diónyi nagyságú golyókat formázunk, megforgatjuk őket a kókuszreszelékben, és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Előmelegített, 180-190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.