Hozzávalók kb. 40 db-hoz:
a tésztához:
50 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
25 dkg vaj
1 csapott evőkanál só
frissen őrölt fekete bors
2 tojássárgája
12 dkg tejföl
10 dkg trappista sajt
a tetejére:
1 tojásfehérje
szezámmag
szezámmag
lenmag
a krémhez:
20 dkg natúr ömlesztett sajt
15 dkg trappista sajt
15 dkg trappista sajt
A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd az egészet gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a borsot és a vajat, és alaposan összemorzsoljuk. Belekerül a tojássárgája, a tejföl és a reszelt sajt is, mindezt együtt tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, gazdagon megszórjuk len- és szezámmag keverékével. Derelyevágóval kb. 4x4 cm-es négyzetekre szabjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük a kis lapokat. Amíg hűlnek, lereszeljük a krémhez való sajtot, és alaposan elkeverjük az ömlesztett sajttal, habzsákba töltjük. Amikor a lapok kihűltek, felét tálcára rakjuk, a nyomózsákból egyforma adag sajtkrémet nyomunk rájuk, majd kissé összenyomva befedjük őket a maradék lapocskákkal.