a morzsás tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
10 dkg darált mogyoró
15 dkg cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
15 dkg vaj
a töltelékhez:
80 dkg meggy
a tésztához:
25 dkg vaj
25 dkg cukor
1 csipet só
1 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál 100%-os narancslé
5 tojás
30 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
10 dkg étcsokoládé (55%-os)
25 dkg cukor
1 csipet só
1 evőkanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál 100%-os narancslé
5 tojás
30 dkg liszt
1 csomag (12 g) sütőpor
10 dkg étcsokoládé (55%-os)
A morzsás tésztához átszitáljuk a lisztet, elkeverjük a keményítővel és a mogyoróval. A vajat kisebb darabokra vágjuk, és kézi mixerrel krémesre keverjük a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a mogyorós-keményítős lisztet, és a tenyerink között addig morzsolgatjuk, amíg morzsalékos tészta lesz belőle. Letakarva hűtőbe tesszük, amíg a többi hozzávaló elkészül. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagvaljuk, és szűrőbe téve csepegni hagyjuk. A puha vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral és a sóval, közben hozzáadjuk a citromhéjat is. A tojásokat egyesével beledolgozzuk. A lisztet átszitáljuk, összeforgatjuk a sütőporral, majd az előzőekhez adjuk a narancslé kíséretében, végül az apróra vágott csokoládét is óvatosan beleforgatjuk. Kb. 27x37 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. A tetején szintén egyenletesen elosztjuk a meggyet, majd rászórjuk a morzsás tésztát. Előmelegített, 190 fokos sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, kockákra vágjuk, porcukorral és tejszínhabbal díszítjük a tetejét.