Hozzávalók 5-6 db 720 ml-es üveghez:
2,5-3 kg zöldbab
só2,5-3 kg zöldbab
ecet (10%-os)
nátrium-benzoát
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük. A végeit levágjuk, ha idősebb, akkor az oldalánál lévő erősebb szálkát is eltávolítjuk. Kb. 2 cm-es darabokra vágjuk, ismét megmossuk. Nagy lábasban vizet forralunk, amikor felforrt, ízesítjük sóval, és beletesszük a babot. Néhány perc alatt roppanósra főzzük, majd levesszük a tűzről. A jól kimosott, fertőtlenített üvegekbe szűrőkanállal beleszedjük a babot, majd minden üvegbe 1-1 teáskanál ecetet teszünk. A bab főzővizét felforraljuk, elkeverve benne kevéske nátrium-benzoátot. Az újraforralt levet az üvegekben lévő babra merjük, teleszedve az üvegeket. Minden üveg tetejére teszünk még késhegynyi tartósítószert, majd lezárjuk őket, és száraz dunsztban hagyjuk teljesen kihűlni.