Hozzávalók:
cukkini
só
frissen őrölt fekete bors
liszt
tojás
liszt
tojás
a sütéshez:
kevés olaj
a tálaláshoz:
kevés olaj
a tálaláshoz:
fokhagyma
tejföl
A cukkinit alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk. Hosszában negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és a zöldséghúst nagy lyukú reszelőn (héjastól) lereszeljük. Megmérjük, és minden 50 dkg cukkinihoz adunk 10 dkg lisztet és 2 tojást. Erőteljesen fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan elkeverjük. Felforrósított, halványan olajozott serpenyőben jó tenyérnyi lepényeket sütünk a tésztából. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Tipp: A zsenge cukkinit héjastól lehet reszelni, ha már idősebb és erősebb a héja, akkor érdemes inkább meghámozni. A cukkini a sótól levet enged, de ez nem gond, minden újabb adag sütése előtt elkeverjük a tésztát.